Dočekali smo naše đake prvake

Dočekali smo naše đake prvake

Svake godine dočekamo naše prvačiće prigodnom svečanošću u holu naše škole. Tako je i ove školske godine zvono prvi put zazvonilo za one najmlađe u našoj školi, a njihove učiteljice dočekale su ih širokim osmijehom.

U ponedjeljak, 3. 9. u holu naše škole, u 18:00 upriličen je svečani prijem za njih. Nakon zanimljivog programa kome su prisustvovali naši đaci prvaci te njihovi roditelji i rodbina te đačkog obećanja koje su svečano dali svim prisutnima, obratila im se i direktorica naše škole. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te je i on poželio sretan početak mališanima. Učiteljice Selma Šurković i Amila Curo prozvale su učenike i učenice po imenima i povele ih u njihove učionice.

Tamo je, uz prisustvo učiteljice, direktorice i roditelja, načelnik uručio prigodne poklone za prvačiće, ruksake sa školskim priborom koji će im sigurno dobro doći.

Ovo je najvažniji dan u životima svih njih kao i njihovih roditelja i porodice, i zasigurno će ga dugo pamtiti. Želimo im sretan početak školovanja i puno, puno uspjeha u toku narednih godina!

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220