Druženje s reketom

Druženje s reketom

Tenis je veoma popularna sportska igra između dva ili četiri igrača. Rekreativno ili profesionalno, igraju ga osobe različite dobi i različitih zanimanja. Sport za kojeg kažu da se uči i igra cijeli život, danas je Olimpijski sport i igraju ga svi ljudi, nezavisno i od društvenog statusa. U Bosni i Hercegovini tenis se počeo igrati poslije 1885. godine i sve je popularniji među mlađom populacijom, samim tim i među učenicima naše škole. Ove sedmice o ljubavi prema reketu priča učenica IV razreda. Ona odgovorno izvršava svoje obaveze. Iskrena je, emotivna i uvijek spremna da pomogne drugima. Dobar je drug i odlična učenica. Svjesna značaja slobodnog vremena, poziva vršnjake da svoje slobodno vrijeme ispune aktivnostima u kojima uživaju.
Ja sam Emani Duvnjak. Imam 9 godina i idem u IV-3 razred. Već od prvog razreda trudim se da pored školskih obaveza korisno rasporedim slobodno vrijeme. Iako zahtijeva disciplinu, odgovornost, trud i napor, tenis je moj izbor i ljubav već godinama. Još od prvog razreda treniram u teniskom klubu “ GEM.” Na treninge idem dva puta sedmično, po sat vremena. Osim zdravstvenih prednosti, fleksibilnosti i izdržljivosti, snage i brzine, na terenu sam stekla i prijateljstva za cijeli život. Neke drugarice i drugari su iz naše škole. Pravila koja sam naučila na tenisu pomažu mi i u svakodnevnom životu, između ostalog i za uspjeh u školskim aktivnostima. Namjeravam se baviti ovim sportom i u budućnosti. Ovom prilikom pozivam sve svoje vršnjake da pronađu sebe u nekoj aktivnosti, odvaže se i time ispune svoje slobodno vrijeme.
Draga Emani, želimo ti hrabrost kojom ćeš prihvatiti sve izazove na terenu, ljubav prema reketu pretvoriti u profesiju i dostojanstveno predstaviti boje naše domovine na Olimpijadi jednog dana! Sretno!

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220