Družite se, učite i trenirajte

Družite se, učite i trenirajte

Ona je najtolerantnija učenica u svom razredu. Odgovorno izvršava školske obaveze, uporna je, iskrena i uvijek rado pomaže vršnjacima. Osim ljubavi prema atletici, Nadija u slobodno vrijeme učestvuje u različitim radionicama na engleskom jeziku, što detaljnije možete vidjeti iz priče koju je rado podijelila s nama.
Ja sam Nadija Alagić, učenica sam III-4 razreda. Volim da treniram atletiku, a volim i da se zabavljam s drugarima. Treniram atletiku u klubu “Atleta” već tri godine. Moja trenerica se zove Lejla. Treniram 3 puta sedmično u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko.” Uživanje prema trčanju na stazi i boravak na otvorenom prostoru otkrila sam posjećujući oca na poslu, koji je inače fudbalski trener… Dakle, ljubav prema atletici razvila se dosta rano. Najljepše mi je bilo kada sam sa klubom išla na takmičenje u Split, jer sam prvi put putovala sama, bez roditelja. Sviđa mi se i takmičenje u “Quicke” ligi, koje se održava jednom godišnje. Još uvijek nisam osvojila medalju, ali sam sretna i ponosna zbog sestrine osvojene medalje. Iskreno se nadam da ću i ja osvojiti medalju, jer je to priznanje za rad i trud, ali i motivacija i nada za napredak i usavršavanje postojećih vještina. Čvrsto vjerujem da se sva djeca trebaju pronaći u nekom sportu i aktivno se baviti istim, jer sport nam pomaže da razvijemo postojeće vještine, budemo zdravi i da se zabavimo. Osim ineteresovanja za trčanje i sport, zainteresovana sam i za učenje engleskog jezika. Vikendima idem u Fondaciju “Izvor”, gdje na engleskom jeziku imamo radionice. Tamo se družimo, izrađujemo razne stvari, kuhamo, odlazimo na predstave i izlete. Zabavljamo se i učimo. Za vrijeme raspusta imamo kampove i tada je posebno interesantno jer nam u posjetu dolaze djeca iz Amerike. Moje učiteljice se zovu Laura i Karen. Kroz navedene radionice polako, ali sigurno stičem kvalitetno znanje iz engleskog jezika zahvaljujući kojem slušam muziku, gledam filmove, sporazumijevam se sa ljudima različitih nacija, pomaže mi i u školi. Kada imamo slobodnog vremena, svi volimo da se družimo i radimo stvari za koje nemamo vremena u školi. Zbog toga, dragi moji vršnjaci, potražite nešto u čemu ste dobri i što vam se sviđa! Družite se, učite i trenirajte!
Uvijek je važno da ne odustanemo u onome što radimo i volimo. Naša Nadija ima samo devet godina i razmišljanje vrijedno hvale. Vrijeme svakako radi za nju, a mi je već sad vidimo kao vlasnicu brojnih medalja. Bravo Nadija i samo naprijed!

 

 

 

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220