Ekskurzija IX razreda

Ekskurzija IX razreda

Ekskurzija učenika devetog razreda realizirana je u Bihaću, sa dnevnim izletima u Zagreb i na Plitvička jezera. I ove je godine ekskurzija organizirana kako bi se zadovoljili edukacijski i rekreacijski ciljevi i ishodi ekskurzije. Posjeta historijskim znamenitostima, kulturnim spomenicima i starim gradskim jezgrama, o kojima su učenici samo čitali, učili i zamišljali tokom osnovnoškolskog obrazovanja, sada se u svoj svojoj ljepoti pokazala pred njihovim očima.

Odlična atmosfera, raspoloženje i velika doza entuzijazma i pjesma cijelim putem, već su na samom početku obećavali uspješno putovanje. Ekskurzijsko putovanje obuhvatilo je četiri nezaboravna dana, od 24. 4. do 27. 4. 2019. godine, a aranžman je uključivao veoma interesantne sadržaje. Ustvari, još jednom se pokazalo tačnim da je zajedničko putovanje i druženje, te prilika za međusobno upoznavanje, ovim mladim ljudima značilo više od onog što su posjetili i vidjeli.

Posjetili su vezirski grad Travnik, kraljevski grad Jajce, te su imali priliku za obilazak grada Zagreba i njegovih kulturno-historijskih znamenitosti. Ono što je posebno oduševilo učenike jeste i posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera te obilazak Karlovačkog akvarijuma.

Povratak kući uslijedio je 27. aprila u jutarnjim satima, nakon doručka i odjave iz hotela, te obilaska grada Bihaća i kule Ostrožac. Na ekskurziju je išlo 66 učenika u pratnji razrednika Azre Neimarlija, Alena Delmanovića, Adise Zukić i Almire Hadžić – Gološ.

Od velikog je značaja tokom cijele ekskurzije, bila i konstruktivna saradnja nastavnika s vodičem i vozačem, na obostrano zadovoljstvo.

Ekskurzija je završena povratkom u Sarajevo u večernjim satima, gdje su roditelji nestrpljivo čekali djecu i njihove prve dojmove. Nema sumnje da je ova ekskurzija, protekavši u najboljem redu, ostavila neizbrisiv trag na četiri nezaboravna dana i mnoštvo divnih trenutaka.

Želimo sa Vama podijeliti djeliće utisaka sa ovog putovanja koje će, vjerujemo, zauvijek ostati urezano u njihovo sjećanje kao jedno od najljepših životnih iskustava.

 

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220