Galerija Laninih modnih kreacija

Galerija Laninih modnih kreacija

Najhrabriji čin je misliti za sebe. Glasno!

                                                               (Koko Šanel)

Ona se fokusira na stvari koje donose sreću, bolje odnose s drugima, i vjerujemo, u budućnosti veliki uspjeh. Ona je jednostavna, vrijedna i uporna, uvijek brižna i nasmijana. Ona je Lana, djevojčica koja voli crtati, i uvijek crta. Od prvog razreda na časovima Likovne kulture s pravom uživa poštovanje i divljenje drugara.
Ja sam Lana Hrelja, učenica trećeg razreda. Obožavam crtanje. Već treću godinu član sam Likovne sekcije koju vodi učiteljica Rejhana Markanović. Na časovima sekcije, redovne nastave, ali i u slobodno vrijeme, trudim se ideje koje imam prenijeti na papir što je bolje moguće. Kreirala sam odjevne predmete i modne dodatke za djecu mojih godina. U asortimanu se nalaze haljinice, suknjice, majice sa porukama, moderne pantalone, ali i šaroliki roll šalovi. Radeći na kreacijama shvatila sam da za ovaj posao treba samo mnogo ljubavi. Uvijek sam opuštena i sretna kada crtam. Želim da svako dijete zna da je u nečemu dobro i posebno, i da nam odrasli samo daju priliku da to i pokažemo!
Nadamo se da će naša Lana i u budućnosti raditi iskreno i svim srcem ono što voli, i što je čini sretnom. Naša želja je da uvijek sanja, istražuje, voli, sačuva dijete u sebi i uvijek, ali uvijek, posluša dobronamjernu kritiku i da ne dopusti da izgubi ono što nosi u dubini duše. Vjerujemo da ćete uživati u galeriji Laninih modnih kreacija za zimu 2019. godine!

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220