Izlet na Bijambare

19.09.2022.

Zaštićeni pejzaž Bijambare je jedno od najljepših mjesta za odmor u prirodi. Ovo mjesto, udaljeno 40-ak kilometara od Sarajeva, nudi sve mogućnosti za idealan izlet.
U četvrtak, 15. 9. 2022. godine uvjerili smo se da je ovo izletište mjesto koje vrijedi posjetiti. Uživali smo u nevjerovatno lijepoj prirodi guste zimzelene šume i predivnim pašnjacima koje presijecaju dva potoka, tvoreći tako nekoliko malih, veoma lijepih jezera.
Naši osmogodišnjaci su oduševljeno imenovali ljekovite biljke na livadama, takmičili se u prepoznavanju stabala, pokazali zanimanje za različite vrste gljiva i bili oduševljeni predavanjem o stećcima. Ipak, najveće oduševljenje je izazvala vožnja vozićem.
Da je izlazak iz razreda i boravak u prirodi godio svima, da je ovo još jedan izlet obilježen veselim druženjem, igrom i zabavom, smijehom i učenjem koji će svima ostati u lijepom sjećanju, svjedoče ove fotografije.
Učenici trećih razreda i njihove učiteljice su zahvalni za ljubav, trud i vrijeme koje su odvojile naše mame, Mirela Šabanović i Ervina Aljević, te provele s nama jedan lijep dan.