2. razredŠkola

Jednostavne, a ipak posebne – naše maske

U ponedjeljak, 25. 9. 2017. godine realizirana je prva radionica na kojoj su članovi sekcije Mali modelari pokazali svoju kreativnost.

Iako je vrijeme maškara i maskenbala daleko, želja nam je bila da napravimo malu zabavu na prvoj kreativnoj radionici. Prepustili smo se mašti i uz malo volje i truda od hamer-papira napravili jednostavne maske. U ukrašavanju maski koristili smo razne boje, perlice, dugmiće i ukrasne trake. I ovog puta smo se uvjerili da samo nekoliko detalja može postići željeni efekt. Naučili smo cijeniti vlastite ideje, koristiti maštu i kreativnost u okviru praktičnog rada.

Pravu čaroliju na radionici doživjeli smo po završetku izrade maski kada smo ih lično upotrijebili i pozirali kako bismo napravili i poneku fotografiju.

Na nekoj od sljedećih radionica napravit ćemo čarobni štapić, krinku, krunu ili šešir od kartona… možda bismo sami mogli napraviti  i ozbiljnije kostime za maškare i maske koje će nam pomoći da barem na jedan dan postanemo neko drugi, bolji ili lošiji, ozbiljniji, smješniji, čudniji ili jednostavno drugačiji. Svi mi ponekad poželimo biti neko drugi.