Kako reagujemo kada dobijemo kompliment

Kako reagujemo kada dobijemo kompliment

Mnoge odrasle osobe se zbune kada im neko uputi kompliment i ne znaju kako na njega da odgovore. Ako ne znamo kako da reagujemo ili tvrdimo da ne zaslužujemo kompliment, šaljemo poruku da ne poštujemo mišljenje osobe koja nam je uputila kompliment. Naša Ajlin i Esma su realizovale kratku radionicu „Kako reagovati kada dobijemo kompliment“, u odjeljenju II-1 razreda. Nizom kratkih aktivnosti: Oluja misli, Čitanje kratkih priča u kojima su opisani pozitivni i negativni primjeri, te izborom pozitivnog primjera upućivanja i uzvraćanja komplimenata, ali i obrazloženjem zašto je baš taj primjer pravi, te vježbanjem upućivanja i primanja komplimenata sa mlađim drugarima, zajedno su došli do zaključka da je  lijepo dobiti i uputiti kompliment.

Najbolji način na koji možemo odgovoriti kada dobijemo kompliment jeste da se osmjehnemo i zahvalimo drugoj osobi – rekla nam je Ajlin Nuhanović.

Naučite da se radujete komplimentima – poručila je Esma Mustafić.

Kompliment je znak da je neko nešto primijetio. Djeca su sretna kada im uputim kompliment jer su svjesni da sam ih, zapravo, pohvalio. Sretan sam jer se moji učenici raduju komplimentima, a još sretniji jer je u razredu više učenika koji znaju primiti kompliment – što ste mogli vidjeti na ovoj radionici – rekao nam je učitelj Mališ.

Naša Ajlin i Esma su dobile veliki „LIKE“ od svojih mlađih drugara, a ako se i vama sviđa izbor teme i realizacija radionice na kojoj djeca uče od djece molimo jedan „LIKE!“

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220