Književna večer “U ime ljubavi”

Književna večer "U ime ljubavi"

U četvrtak, 28. 10. 2021. godine u holu naše škole održana je književna večer pod motom “U ime ljubavi” kojom smo obilježili Mjesec knjige.

“Ljubav i prijateljstvo čovjeku daju krila i pokreću ga. Bez njih život ne bi imao nikakvog smisla.” Ovako je rekao nepoznati autor, a naši učenici su pokazali da ljubavi i prijateljstva imaju u izobilju za porodicu, učiteljicu, drugove i drugarice, školu i za svijet općenito. Svojim recitacijama, likovnim i literarnim radovima, pjesmom i monodramom ukazali su na sve ljepote i vrijednosti života. Naša škola ispunjena dječijim osmijehom, plemenitim osjećanjima, pozitivnom energijom i međusobnom saradnjom bila je prava oaza ljubavi i prijateljstva. Još jednom smo pokazali svu ljepotu i moć riječi, ali i važnost knjige i čitanja općenito u životu svih nas.

I u narednom periodu nastavljamo raditi na razvijanju ljubavi, prijateljstva i pozitivnih životnih vrijednosti. Posebnu zahvalnost u svom dosadašnjem radu dugujemo roditeljima – našim iskrenim partnerima bez kojih ne bismo mogli imati ovakva druženja. Hvala vam što nas podržavate i pružate podršku prije svega svojoj djeci, a kroz njihov rad i našoj školi.

Dio atmosfere možete vidjeti na fotografijama u prilogu.

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220