Književno druženje “Proljeće kao inspiracija”

Književno druženje "Proljeće kao inspiracija"

Proljeće je od davnina označavalo buđenje i rađanje nečeg novog. To je godišnje doba s bezbroj motiva koji mogu biti inspiracija za kreativan rad u svakom pogledu, ali i motivacija za buđenje kreativnosti uopće.

Učenici i učenice naše škole u mjesecu martu veliku pažnju posvećuju njegovanju i širenju lijepe riječi. Kako prethodnih godina, tako i ove, iako u drugačijim uvjetima rada, obilježili su veoma bitne datume za književnost:

– 2. mart – Svjetski dan knjige

– 21. mart – Svjetski dan poezije

– 2. april – Međunarodni dan dječije književnosti

Prigodnim programom u kojem su došla do izražaja mnoga umijeća pokazali su da ni posebni uvjeti rada uzrokovani pandemijom ne mogu umanjiti njihovu ambiciju, volju i želju za radom. Naprotiv, ove godine program posvećen književnoj umjetnosti obogatili su i radovima o gradu Sarajevu. Unošenjem motiva voljenog grada željeli su obilježiti i 6. 4. – Dan grada Sarajeva.

U prilogu vam donosimo link na kome možete pogledati program koji su pripremili naši učenici i učenice. Uživat ćete u literarnim, proznim i poetskim radovima, likovnim radovima, dokumentarnom filmu o Sarajevu, zabavit ćete se rješavajući križaljke i zagonetke, naučiti nešto novo kroz prezentacije književnih djela i još mnogo zanimljivih sadržaja vas čeka.

Našem gradu Sarajevu želimo sretan 6. april – Dan grada Sarajeva, a vama da uživate uz radove naših kreativnih učenika.

LINK ZA PROGRAM

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220