Književno veče u našoj školi

Književno veče u našoj školi

U četvrtak, 7. 11., u holu naše škole održana je književna večer posvećena lektiri. Prisutni učenici i učenice, roditelji, uposlenici škole podsjetili su se još jednom koliko je čitanje važno za razvoj ličnosti.

Književnu večer priredili su članovi i članice Recitatorske sekcije (stariji uzrast), Literarne sekcije (mlađi i stariji uzrast), Novinarske sekcije, Vokalne sekcije i Klub ljubitelja knjige te voditelji sekcija: Niaza Imamović-Korjenić, Selma Ljajić, Amela Žunić, Azra Rizvanbegović, Adelita Kadić i Sanela Čolpa.

Vidjeli smo koja su to djela iz lektire od IV do VIII razreda omiljena u našoj školi, a onima koji su na provedenoj anketi dobili najviše glasova posvećena je pažnja i o njima se razgovaralo na književnoj večeri. Čuli smo i literarne radove, recitacije. Pogledali smo i isječke iz filmova nastalih prema djelima lektire. Naučili smo zašto je važno zajednički postizati ciljeve u životu. Čuli smo pjesmu „Bori se“ koju je otpjevao hor naše škole.

I ova književna večer, kao i mnoge prethodne, oplemenila nas je kao osobe, naučila nas nečemu novome, potvrdila nam je da su knjige blago koje nam niko ne može oduzeti.

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220