Škola

Mjesec ljubavi, dobrote i odgovornosti svih nas

„Dobrota u riječima stvara povjerenje.

Dobrota u mislima stvara dubinu.

Dobrota u davanju stvara ljubav.”

Lao Ce

Mjesec ljubavi je polahko zakucao na vrata. Svakako će naši učenici pisati pjesme i priče, slikati i crtati na temu „Ljubav“ u mjesecu februaru. Članovi kreativnih sekcija izrađivat će neobična srca i prigodno ukrasiti učionice na temu „Ljubav“.

U mjesecu ljubavi želimo činiti i dobra djela.

Dakle, 14. februara 2018. godine realizirat ćemo humanitarnu izložbu pod nazivom „Neka ljubav bude svaki dan“. Sav zarađeni novac uplatit ćemo za liječenje najhrabrije učenice naše škole koja se već godinu dana bori s opakom bolešću, leukemijom. U prvom polugodištu su vrijedne mame jednog razreda pravile i prodavale kolače na humanitarnom bazaru, a sav zarađeni novac su uplatile za liječenje bolesnog učenika naše škole.

Ovom prilikom pozivamo sve roditelje/roditeljke naše škole da učestvuju i u ovoj humanoj gesti kao što su i mnogo puta do sada i da nam se pridruže na ovoj humanitarnoj prodajnoj izložbi bilo kupovinom proizvoda koje će praviti đaci naše škole bilo prodajom kolača ili sendviča naših mama i nana/baka koje bi na taj način olakšale liječenje naše djevojčice.

Sve zainteresirane mame i nane/bake koje bi za taj dan napravile kolač, sendvič ili imaju neku drugu ideju molimo da se jave učiteljici Maji Ključo za razrednu nastavu i nastavnici Reziji Hasanić za predmetnu nastavu.

U periodu od 5. do 9. februara svi učitelji i nastavnik Majo Pavlović će realizirati čas „Svi za Henu na času likovne kulture“. Srca koja napravimo priložit ćemo humanitarnoj prodaji.

  1. februara 2018. godine će svi zainteresirani nastavnici i rukovodstvo naše škole učiti dekupaž tehniku, a proizvode koje napravimo priložit ćemo humanitarnoj prodaji.

“Voli puno toga, jer u tome leži prava snaga. I ko god puno voli, on i ostvaruje puno, i može napraviti puno. I što je napravljeno iz ljubavi, napravljeno je dobro.”

(Vincent van Gogh)