Obilježavanje Dječije nedjelje

30.10.2022.

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, i ove godine organizovali smo niz različitih edukativno-informativnih, kreativnih i zabavnih aktivnosti.
Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u svim segmentima, ali i prilika da se djeca dobro zabave.
Učenici trećih razreda naše škole su sa svojim učiteljicama obilježili Dječiju nedjelju. Organizovali su party-maskenbal pod nazivom Velik kao dijete i uživali u igri, zabavi i plesu kao jednom od djeci najdražih prava. Radost, osmijeh i muzika su se širili školom, a kako je veselo bilo prosudite sami na osnovu fotografija.
Poruka učenika i učiteljica trežih razreda je:”Uvijek budi dijete.”

Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija. I učenici II razreda su pjevali i svirali jedni drugima, razmijenili su poruke prijateljstva i darivali jedni druge slatkišima. U nastavku možete pogledati kako je to izgledalo.