Ogledni čas iz Biologije i Informatike

27.02.2023.

Da je najjednostavnije učenje kroz iskustvo imali smo priliku da se uvjerimo u petak prisustvujući zajedničkom oglednom času iz Informatike i Biologije u generaciji učenika 7. razreda naše škole.
Naše vrijedne nastavnice Elma Radončić, Rezija Hasnić i Enisa Pleh potrudile su se da osmisle sjajan čas koji pokazuje kako kurikularna reforma može funkcionirati u učionici.
Učenici su imali priliku da kroz različito okruženje i prikupljanje informacija iz različitih izvora preoblikuju i stvore nove informacije koje su im važne za cjeloživotno učenje. Kroz korelaciju ova dva predmeta učenici su imali priliku da usvoje znanja o spoljašnjoj i unutrašnjoj građi riba, analiziraju, povezuju, usavršavaju tehniku disekcije, objašnjavaju, usvoje znanje o internet servisima, razlikuju preglednik i pretraživač, koriste web pretraživač i napredno pretraživanje.
Času su prisustvovali direktor škole Asmir Zukić, pedagogica Aida Muminović, psiholog Elma Džekman, socijalna radnica Admira Hrelja, kolega informatičar Alen Delmanović, kolegice Adelita Kadić i Amila Kalamujić koji nisu krili oduševljenje idejom i uspješnom realizacijom časa.