Općinsko takmičenje iz Matematike

Općinsko takmičenje iz Matematike

Petog marta ove godine, u prostorijama JU OŠ „Hrasno“ održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda. Na takmičenju je učestvovalo 80 učenika iz osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo. Naša škola je ukupno osvojila 1. mjesto ekipno na Općini Novo Sarajevo. Učenici su postigli sljedeće zapažene rezultate:

U kategoriji VII razreda treće mjesto zauzeo je Mak Ostrogonac, četvrto mjesto Iman Kržalić i deveto mjesto Tajra Dedajić. Ekipno su osvojili prvo mjesto. Nastavnik koji ih je pripremao za takmičenje je Mirsad Dumanjić.

U kategoriji VIII razreda treće mjesto osvojila je Džejla Selimović, sedmo mjesto Ena Galijašević i dvanaesto Lejla Maksumić. Ekipno su osvojili treće mjesto. Nastavnica koja ih je pripremala za takmičenje je Mirela Piljević-Ahmetspahić.

U kategoriji IX razreda drugo mjesto osvojio je Vedad Gaštan, osmo mjesto Esma Čizmedžić i deseto mjesto Nejra Šećerbegović. Ekipno su osvojili drugo mjesto. Nastavnica koja ih je pripremala za takmičenje je Edina Čaušević.

Pobjednici općinskog takmičenja, predstavljat će Općinu Novo Sarajevo na kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike. Čestitamo našim učenicima i  nastavnicima.

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220