PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE I NAJRANJIVIJE

PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE I NAJRANJIVIJE

Naša škola svake godine u ovo praznično vrijeme organizuje akciju prikupljanja igračaka, slatkiša i školskog pribora, a onda od prikupljenog pravimo slatke i prigodne paketiće. Ove godine smo paketićima odlučili obradovati: Udruženje za djecu sa poteškoćama u razvoju, u Jajcu, djeci u Kasabi, u Konjević polju, Crvenom križu, Sarajevo, te korisnike JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Danas smo posjetili Zavod u Pazariću, kako bi im na taj način barem malo uljepšali svakodnevnicu. Na licima prisutnih je bila radost zbog uručenih paketića. Nažalost, nismo imali priliku za druženje zbog epidemiološke situacije, i nismo mogli voditi naše učenike da lično daruju drugare – ali smo u razgovoru sa gospođom Sabinom Čajić koja je zadužena za odnose sa javnošću, donacije i projekte, dogovorili neke buduće korake za saradnju između naše škole i Zavoda.

U školu smo se vratili sretni zbog činjenice da smo i ove godine vrlo uspješno proveli akciju darivanja, i uspjeli obradovati najmlađe i najranjivije.

Ponosni smo na sve naše roditelje i učenike koji su pomogli u ovoj plemenitoj akciji.

Na ovom linku možete pronaći informaciju o našoj posjeti Zavodu, koja je objavljena na stranici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220