Pokreti u zamjenu za riječi

Pokreti u zamjenu za riječi

Ples je jezik koji ne poznaje granice. Ono što ne možemo iskazati riječima govorimo pokretima. Izražavanje misli, doživljaja, običaja, emocija, želja i vjerovanja pokretima omogućava nam da dopremo do ljudi različitih nacija. Radost je i inspiracija onima koji plešu, ali i onima koji ga gledaju. Da je ples divna aktivnost koja nam u život unosi radost, prijateljstva i postaje inspiracija za napredovanje u životu, priča još jedna učenica naše škole, koja svoje slobodno vrijeme voli ispuniti plesom.
Pozdrav svima! Moje ime je Ajna Suljić. Učenica sam četvrtog razreda. Poput mojih vršnjaka, i ja imam svoje hobije. U školi, prioritet dajem dramskoj sekciji, a u okviru vanškolskih aktivnosti plesu. Osim ljubavi prema plesu, posvećena sam i učim svirati gitaru u muzičkoj školi. Ipak, ovo je priča o plesu, tačnije hip-hop plesu. Plesom se bavim godinu dana. Treniram u DDC (Dance Development Centar), kod učiteljice Aide Šlak. Za ples sam se zainteresovala sasvim slučajno. Na zimskom raspustu sam provela pet dana u plesnom kampu koji je organizovao DDC i nakon toga sam odlučila da želim nastaviti plesati. Volim ples jer se osjećam lijepo dok plešem i slušam muziku. To me jako opušta i veseli. Učestvovala sam već na četiri takmičenja sa mojim klubom:
1. Inter Dance Fest,
2. Prvenstvo BiH u modernim plesovima,
3. Festival plesa „Just Dance“ Sarajevo i
4. Sarajevo Dance Friendship International Festival.
Na svim takmičenjima smo osvojili prvo mjesto u kategoriji Hip hop formation children 1, te smo trenutno i državni prvaci u toj kategoriji. Takmičenja su uvijek zabavna, jer se družimo, plešemo, upoznajemo nove drugare, a i radujemo se osvojenim medaljama. Preporučila bih svima da pokušaju trenirati neki sport, jer je jako važno da mislimo na svoje zdravlje. Posebno bi me radovalo da vidim drugare iz škole u našem klubu, pa ovom prilikom pozivam svu djecu koju zanima ples da nam se pridruže. A da se divno družimo i zabavljamo svjedoče i fotografije u nastavku.
Čestitamo našoj Ajni i želimo joj da ostvari sve svoje plesne snove i želje!

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220