POSJETA NAČELNIKA OPĆINE, OBILJEŽAVANJE “DJEČIJE NEDJELJE”

POSJETA NAČELNIKA OPĆINE, OBILJEŽAVANJE “DJEČIJE NEDJELJE”

Povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja se u Federaciji BiH obilježava u prvoj sedmici oktobra/listopada,  danas je našoj školi u posjetu došao općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Općina Novo Sarajevo organizirala je trinaest godina zaredom obilježavanje ove značajne sedmice, sa ciljem da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja prava djeteta. Manifestacija se održavala u Vilsonovom šetalištu, u prisustvu brojnih gostiju, djece iz škola sa područja Novog Sarajeva, nastavnika i roditelja.

Ove godine smo spriječeni da Dječiju nedjelju obilježimo na uobičajen način, pjesmom, igrom i plesom najmlađih učenika.  Zbog epidemiološke situacije načelnik Općine Nedžad Koldžo je danas došao u našu školu, a ne u Vilsonovo šetalište, obradovao naše učenike slatkim paketićima i obratio se učenicima i nastavnicima prigodnim riječima i željom da čuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih. Direktor naše škole, Asmir Zukić,  učenicima i nastavnicima je čestitao “Dječiju nedjelju” i svima poželio dobro zdravlje.

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220