Proslavili smo Dan škole

Proslavili smo Dan škole

U srijedu, 8. maja, proslavili smo najsvečaniji dan u godini-Dan škole. Ovo je bila prilika da jedni drugima uljepšamo ovaj poseban dan i zajedno ga proslavimo u našoj školi. Održane su dvije priredbe, jedna za učenike i učenice od I do IV razreda, a druga za učenike i učenice od V do IX razreda. Prigodan program ispunjen plesom, pjesmom, recitacijom i dramom odisao je ovogodišnjim obilježavanjem društvenih zbivanja vezanih za važan datum 9. maja: borba protiv fašizma, evropske vrijednosti i odavanje počasti žrtvama stradanja u proteklom ratu.

Imali smo priliku pogledati sjajne izvedbe hora naše škole, recitale, dramske prikaze, plesne tačke… Svaka od tačaka bila je posebna i izmamila je veliki aplauz prisutnih učenika i učenica, uposlenika škole, dragih gostiju i naših prijatelja. Pokazali smo još jednom da stvaramo umjetnost na najčarobniji mogući način – zvukom, pokretom i govorom. Prisutna publika je s oduševljenjem dočekivala i ispraćala naše govornike, glumce, pjevače, recitatore i plesače.

Nakon prigodnih tačaka, publici se obratila direktorica Nermina Sabljica uz čestitke i tople riječi svim prisutnima. Imali smo priliku pogledati i aktivnosti brojnih sekcija, dodatnih časova i sjajne rezultate na takmičenjima ove godine.

U toku programa saznali smo i da su naši sportaši upravo osvojili zlatni pehar koji je voditelj programa iznio na pozornicu.

Dan naše škole je kruna svega što se u našem drugom domu dešava, postiže, ostvaruje…Ujedno je to i prilika da se sjetimo borbe protiv fašizma, jednoumlja, da se podsjetimo na evropske vrijednosti koje gajimo u našoj školi – demokratiju, toleranciju, različitost, dijalog. Nadamo se da će ove vrijednosti i dalje biti ono čemu težimo, a da će naša škola ostati kakva je bila – naš topli drugi dom.

Sretan vam Dan škole!

 

 

 

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220