Radost, ljubav i stil života

Radost, ljubav i stil života

Ona vrijedno izvršava školske obaveze. Komunikativna je, skromna i odlična učenica. Voli pomagati drugima i to je vjerovatno jedan od razloga zašto je izabrana da predstavlja svoj razred u Vijeću učenika. Osjećaj za lijepo, dobri maniri, kultura komunikacije, samopouzdanje i optimizam su neke od karakteristika koje je naša Nikolina usavršila plešući. Djelić svoje priče dijeli s nama.
Ja sam Nikolina Lončarević. Učenica sam IV razreda. Treniram hip-hop. To je vrsta plesa. Danas postoji mnogo hip-hop pravaca. Osnovna karakteristika ovog plesa je slobodan pokret s naglaskom na izraženu muzikalnost i kreativnost u kretanju. Hip-hop je plesačima omogućio da izvode koreografije na svoj način i da ples bude karakterističan upravo po izvedbi plesača. Moja trenerica se zove Almedina Sofović. Plesom se bavim već godinu dana. Učestvovala sam na pet takmičenja. Osvojili smo tri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju. Na državnom takmičenju koje je održano u Mostaru osvojili smo srebrenu medalju. Učestvovali smo na Svjetskom kupu u Skoplju, gdje smo predstavljali Bosnu i Hercegovinu i osvojili bronzanu medalju. Na ostalim takmičenjima kao sto su Just dance fest, International festival osvojili smo tri zlatne medalje. Ples volim jer uživam u muzici, pokretu i akrobacijama, a sviđa mi se i mogućnost da pokretima izrazim svoja osjećanja. Ples nam pomaže i da na razne načine uljepšamo stara, i jačamo neka nova prijateljstva. Preporučujem svojim vršnjacima da treniraju ono što vole i da se trude u onome što rade.
Nadamo se da će naša Nikolina i u budućnosti biti spontana i spremna da njeguje i razvija sposobnost igre jer je to jedan od uslova da učimo i mijenjamo se na bolje. Želimo joj hrabrost kojom će prihvatiti sve izazove koji joj se nađu na putu.

  

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220