6. razredŠkola

Realiziran generacijski projekat VI razreda “Talenti”

U ponedjeljak, 18. 6. 2018. godine, u holu škole s početkom u 18:00 održan je generacijski projekat VI razreda “Talenti”. Nakon upoznavanja prisutnih s pojmovima talent, darovitost i nadarenost, učenici su se predstavili različitim aktivnostima kroz koje su prezentirali svoje talente. Tako su gosti, nastavnici i učenici mogli upoznati talentirane učenike ove generacije koji se ističu kroz različita područja: jezici, džudo, fudbal, ritmička gimnastika, sviranje, ples, pjevanje, jahanje, plivanje, učenje Kur’ana, crtanje, gluma… Svaki učenik se ukratko predstavio i rekao nešto o sebi i svojim uspjesima.

Ovaj projekat iako drugačiji od dosadašnjih predstavljao je rad naših učenika ne samo u školi i školskim aktivnostima nego i njihove sposobnosti za bavljenje mnogim drugim oblastima van nastavnih sadržaja. Prezentacija različitih tačaka omogućila je drugačiji pogled na naše učenike – bili su to perspektivni sportisti, uspješni muzičari, glumci, umjetnici… Svi smo mnogo toga naučili o našoj djeci, a učenici su dobili priliku da iskažu svoje prave sklonosti i talente.

Nakon završene prezentacije i odjave programa, ispunjeni pozitivnim emocijama, ponosom i oduševljenjem svi prisutni čekali su još jer “sve što je lijepo kratko traje”. Iako je projekat završio, sigurno je da će naši učenici idalje nastaviti rad na razvijanju svojih talenata i sposobnosti uz pomoć svojih roditelja, ali i nastavnika naše škole. Podržimo ih na njihovom putu kako sami rekoše “putu uspona od gnijezda do zvijezda”.

Jedan dio atmosfere možete pogledati na fotografijama u prilogu.

dav