Škola

Revijom talenata završeno prvo polugodište

U petak, 29. 12. 2017. godine, u holu naše škole održane su dvije revije talenata – za učenike predmetne i razredne nastave, a obje pod motom „Kakvu boju zima ima?“. Na reviji talenata za učenike do V razreda, koja je počela u 9:00, svako odjeljenje pokazalo je neki svoj talenat – predstavilo se kroz pjesmu, ples, glumu, a izvedbe su oduševile sve prisutne.

Nakon toga, u 11:00 učenici starijih razreda imali su priliku pogledati sve što su pripremili njihovi vršnjaci iz svih odjeljenja – zanimljive tačke u kojima su predstavili svoje talente – ples, pjesmu, glumu, crtanje, mađioničarske trikove. Uglavnom su preovladavali ples i muzika. Učenici su sami osmišljavali koreografije, ali i povezali gimnastiku i recital uz ples i muziku. Pojedina odjeljenja su predstavili učenici koji već izvrsno sviraju različite muzičke instrumente.

Učenica VIII4 Berina Šabeta svirala je odabranu kompoziciju na klaviru i sve oduševila svojim umijećem, a na reviji talenata Berina je predstavljena kao jedna od 20 učesnika koji su ove godine oborili Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju jednog klavira. Njih 20 postiglo je novi svjetski rekord.

Učenik VII2 se predstavio talentom u crtanju i za veoma kratko vrijeme na poseban način nacrtao portret Slobodana Vukovića po kojem je naša škola nosila ime prije sadašnjeg naziva.

Učenici IX2 i IX3 su otpjevali pjesme „Odlazim“ i „Noćas se rastajemo mi“ što je u mnogima izazvalo tugu jer je ovo posljednja revija za njih u našoj školi.

O svakoj izvedbi moglo bi se mnogo toga lijepog napisati. Trud, rad i umijeće koje su pokazali naši učenici sve nas čini ponosnim i sretnim što smo dio sredine u kojoj se potiču i razvijaju takvi talenti. Nadamo se da će i ostali prepoznati njihovu vrijednost i omogućiti im dalje usavršavanje u oblastima za koje pokazuju posebnu nadarenost.

Reviji su prisustvovale i direktorica škole i pedagogica, nastavnici, učenici, roditelji i ostali uposlenici – tim koji je svakodnevna podrška učenicima naše škole.

Nakon revije, voditelji programa uputili su svim prisutnim novogodišnju čestitku uz najljepše želje u novoj 2018. godini.