Sigurnost djece u saobraćaju

Sigurnost djece u saobraćaju

Otvorenost u radu policije značajno utječe na stvaranje osjećaja sigurnosti i povjerenja građana što olakšava i ubrzava rad policije. Saradnja jednako koristi i građanima i policiji. Policajci u ulozi predavača su uvijek dragi gosti naše škole. Sigurnost djece u saobraćaju je odgovornost svih nas i prioritet na kojem se kontinuirano radi. U skladu s tim organizovana je posjeta policije i održan čas o sigurnosti učenika u saobraćaju. Dakle, naši najmlađi, učenici I-1 i I-2 odjeljenja uživali su u druženju sa saobraćajnom policijom iz PU Novo Sarajevo u petak, 8. 3. 2019. godine. Djeca o sigurnosti u saobraćaju uče prvo od roditelja, a zatim i od učitelja, nastavnika, saobraćajnih policajaca, iz sredstava informisanja, ali u ovom procesu i sami učenici trebaju dati veliki doprinos.
Apelujemo i molimo saobraćajnu policiju da savjesno rade svoj posao i izriču kazne za brzu vožnju, prelazak ceste na nedozvoljenim mjestima, nadgledaju naše saobraćajnice, a posebno one u blizini škola.
Apelujemo i molimo vozače da voze oprezno, naročito u blizini škola gdje svakog časa mogu očekivati da neko dijete pređe ulicu.
Apelujemo i molimo roditelje da još jednom ukažu djeci na najsigurniji put od kuće do škole.
Apelujemo i molimo vrtiće i škole da temi „Sigurnost u saobraćaju“ posvete posebnu pažnju.
Apelujemo i molimo učenike da budu odgovorni i pažljivi učesnici u saobraćaju.

 

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220