Širimo znanje o kulturno-historijskom naslijeđu naše lokalne zajednice

Širimo znanje o kulturno-historijskom naslijeđu naše lokalne zajednice

Učenice Sara Anjum i Lana Gagula u pratnji nastavnice Enise Pleh prezentirale su svoj rad “Spomen-park Vraca” u okviru projekta prilagodbe UNESCO-vog priručnika za učitelje „Svjetska baština u rukama mladih“ za upotrebu u osnovnim i srednjim školama u BiH, koji se provodi u sklopu projekta „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini (DFF), a koji implementiraju UNESCO, UNICEF i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Dana 7.11.2019. učenice su prisustvovale radionici o značaju kulturno-historijskog naslijeđa u okviru istog projekta. Kroz radionicu su imale priliku da unaprijede znanje o kulturno-historijskom naslijeđu svoje lokalne zajednice i mogućnostima njegove zaštite i popularizacije.

Rad tima iz naše škole je odabran i bio je uvršten u prvu izložbu radova učenika, na kojoj su predstavljeni radovi pobjedničkih škola na temu „Lokalno kulturno naslijeđe BiH“, koja je održana 8. 11. 2019. u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine. Izložbi je prisustvovala i nastavnica Rezija Hasanić zajedno sa učenicama.

Također, radovi pobjedničkih škola su postavljeni u holu naše škole.

 

  

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220