Stil života

Stil života

Karate je japanska borilačka vještina koja koristi sve dijelove tijela u svrhu samoobrane. Svakodnevnom vježbom, djeca vježbaju mišiće cijelog tijela pri čemu se razvija brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija. Naša Emina, učenica četvrtog razreda dodaje i jačanje ličnosti i samopouzdanja, razvoj discipline, kontrole, poštovanja, odgovornost prema radu i školskim obavezama.
Ja sam Emina Nuhanović. Učenica sam IV-3 razreda, koji vodi Enisa Kubat, najbolja učiteljica naše škole. Već nepune tri godine treniram karate u KK Master Sarajevo i imam zeleni pojas. Moj trener je Anel Zukan, magistar sporta i majstor karatea četvrti dan. Učestvovala sam na mnogim takmičenjima i do sada osvojila 38 medalja. Iako imam puno zlatnih, ipak mi je najdraža bronzana medalja sa međunarodnog turnira „Ilidža Open 2018.“ Na ovom turniru je učestvovalo više od 350 takmičara iz naše zemlje i država regiona. Inače je turnir namijenjen za sve uzraste i kategorije, a služi kao odlična prilika za potvrdu i iskazivanje mladih sportista. Iako nije bilo nimalo lako, ovaj turnir ostavlja lijepa sjećanja. Plemenitost karate sporta je bila presudna u mom izboru. Smatram i voljela bih da se svi moji vršnjaci bave nekim sportom, bilo kojim, jer je fizička aktivnost veoma bitna za nas djecu, a svakako ću biti presretna ako izaberu karate. Karate je sportska disciplina, zahvaljujući kojoj sam stekla samopoštovanje i samokontrolu, lijepo ponašanje, mnogo prijatelja i postigla sklad uma i tijela. Za mene je karate stil života. Iako imam trening pet puta sedmično i često putujem, odlična sam učenica, jer sve se može kad se hoće…
Čestitamo našoj Emini na odličnim rezultatima, osvojenim medaljama i želimo joj još veći uspjeh, kako u školskim tako i u izvanškolskim aktivnostima! Draga Emina nadamo se da ćeš, jednog dana dostojanstveno predstavljati boje naše zemlje na Olimpijadi! Sretno!

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220