Škola

Svečana ceremonija primopredaje završenih radova na školskom objektu “Čengić Vila I”

U četvrtak 10. 5. 2018. godine u prostorijama naše škole upriličena je svečana ceremonija primopredaje završenih radova na školskom objektu “Čengić Vila I”. Ceremoniji su pored predstavnika Uprave i uposlenika škole prisustvovali i brojni gosti: njegova ekselencija Hideyuki Sakamoto, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, gospodin Yasuda Kunihiko, prvi sekretar Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, gospodin Elvir Kazazović, načelnik Općine Novo Sarajevo, gospodin Nedžad Koldžo, gospođa Razija Turabija, predstavnik Vijeća roditelja naše škole, učenici i ostali gosti koji su svojim prisustvom obogatili ovu ceremoniju.

Svečanost je otvorila predstavnica Uprave škole gospođa Selma Šurković. Ona je ovom prilikom mijenjala našu direktoricu koja zbog zdravstvenih razloga nije mogla prisustvovati završnoj ceremoniji iako se nesebično i predano zalagala za sve vrijeme trajanja projekta obnove školskog objekta.

Naši učenici su predstavili kratki učenički program i svojim nastupima oduševili sve prisutne. Pjesmom, muzikom i igrom proveli su goste kroz kulturu i običaje Bosne i Hercegovine i Japana i slikovito spojili dvije različite kulture na jednom mjestu   ̶  u našoj školi. Nakon obraćanja gostiju i dodjele poklona i zahvalnica koje su uručili predstavnica Škole i predstavnik Vijeća roditelja, njegova ekselencija Hideyuki Sakamoto zajedno s načelnikom Općine Novo Sarajevo gospodinom Nedžadom Koldžom i ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS gospodinom Elvirom Kazazovićem otkrio je i ploču s tekstom zahvalnosti narodu Japana za finansijsku pomoć obnovi naše škole. Tim činom završen je svečani dio ceremonije. Gosti su u pratnji predstavnika škole obišli školski objekat, igrališta i dvorište, a nakon kratkog druženja s uposlenicima napustili su našu školu ispunjeni lijepim utiscima i vedrim raspoloženjem.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti našoj djeci na trudu i vrijednom radu zajedno s nastavnicima na organizaciji ove ceremonije. Kao i svaki put do sada pokazali su izuzetan nivo discipline i umijeća i oduševili sve koji su pratili njihove nastupe. Hvala i našim roditeljima koji podržavaju djecu i nastavnike u nastojanju da postignu što bolje rezultate. Uspjeh naše škole je uspjeh svih nas i rezultat naše saradnje i partnerskog odnosa.

I, na kraju, u ime svih nas još jedno veliko hvala narodu i Vladi Japana koji su nam omogućili rad u boljim uslovima, oživjeli boje naše škole, utoplili naše učionice i učinili da se svi zajedno bolje osjećamo, bolje radimo i ostvarujemo još bolje rezultate.

Hvala i ministru za obrazovanje, nauku i mlade gospodinu Elviru Kazazoviću koji nas je počastio svojim prisustvom na ceremoniji i u svom govoru istakao vrijednost naše škole i “elitni nivo” koji ova škola uživa zbog svojih uspjeha i dobrog glasa.

Hvala i načelniku Općine Novo Sarajevo gospodinu Nedžadu Koldži koji nas je i ovog puta podržao i obećao i dalju saradnju i pomoć.

Budimo ponosni što smo svi zajedno dio jednog velikog i uspješnog tima!