Svečani ispraćaj naših maturanata

16.06.2022.

U našoj školi održan je svečani ispraćaj naših maturanata, učenika i učenica IX razreda. U 17:00 sati posljednji put je zazvonilo školsko zvono za njih u „Čengić-Vili I“, a oni su sa svojim razrednicima sišli niz stepenice kojima su koračali devet godina, baš kao što su i prije devet godina sa svojim učiteljicama na zvuk prvog školskog zvona sjeli u svoje klupe.
Uz prisustvo njihovih roditelja i članova porodice, nastavnika, učitelja, direktora, pedagogice – svih onih koji su ih pratili i bodrili na tom putu od prvog do posljednjeg stepenika – prisjetili su se svojih početaka, obratili se jedni drugima, i proveli posljednju večer u školi zajedno. Pogledali smo njihove prve crteže i fotografije.
Njihove učiteljice Alma Gotovac, Lela Samardžić-Katavić i učitelj Dragan Mališ, kao i razrednici Raza Đuliman, Đenita Katović, Faruk Muhić i Irena Đurković – bili su prisutni na ispraćaju.
Učenicima i učenicama se obratio i direktor škole, Asmir Zukić, poželivši im sreću i ustrajnost na životnom putu, a roditeljima izrazivši podršku u daljem odgoju i obrazovanju svoje djece. Svim maturantima uručeni su simbolični pokloni za uspomenu na dane provedene u našoj školi.
Nakon priredbe maturanti su otišli na svečanu večeru i proslavu u hotelu „Evropa“.
Svim našim maturantima i njihovim roditeljima od srca želimo sve najbolje, uz nadu da im je naša škola pomogla da izrastu u zrele i obrazovane, ali prije svega dobre osobe. Sretno svima!