2. razredŠkola

Svi za Henu na času likovne kulture

“Ako šutiš – šuti iz ljubavi.

Ako govoriš – govori iz ljubavi.

Ako opominješ – opominji iz ljubavi.

Ako opraštaš – oprosti iz ljubavi.

Unutrašnji korijen neka bude ljubav.

Iz ovog korijena može izrasti samo dobro.”

– Sv. Augustin

Već smo pisali da 14. februara 2018. godine organizujemo humanitarnu izložbu pod nazivom „Neka ljubav bude svaki dan“. Podsjećamo da ćemo sav zarađeni novac uplatiti za liječenje najhrabrije učenice naše škole koja se već godinu dana bori s opakom bolešću, leukemijom.

U skladu s navedenim, protekle sedmice realizirali smo čas „Svi za Henu na času likovne kulture“. Sretni smo i ponosni jer su naši đaci pokazali empatiju i svim srcem se trudili da naprave najljepše srce koje će privući pažnju velikog broja posjetilaca naše škole koji će taj dan kupovinom jednog od proizvoda koje su napravili đaci, roditelji ili nastavnici pomoći našoj bolesnoj djevojčici.

Da smo srcem i dušom otvoreni, spremni osjetiti druge i pomoći svjedoči svako izrađeno srce i osmijeh naših mališana koji možete vidjeti na fotografijama. Kada je dječije zdravlje u pitanju, trebali bismo svi pokazati plemenitost, humanost, empatiju i osjećaj koji i najbolnijoj priči daje novu dimenziju.

I učenici VII 2 odjeljenja crtali su, rezali i ukrašavali srca za Henu, našu učenicu koja boluje od leukemije, te na taj način dali doprinos humanitarnoj akciji. S učenicima je radio nastavnik Majo Pavlović. Fotografije s realiziranog časa možete pogledati u prilogu.

“Ništa nije teško, ako se voli.”

(Ciceron)