U tom meni čarobnom svijetu

U tom meni čarobnom svijetu

Biti poznata glumica u Hollywoodu, glumiti sa Angelinom Jolie i biti poput Serene Vilijams su snovi naše Anni koja uživa da uveseljava ljude svojim nastupima. Vrijedna je i uporna u svemu što radi, a svoje snove, nade i vjerovanja je rado podijelila s nama.
Ja sam Anni-Nur Demirovski, učenica sam IV razreda. Aktivno se bavim tenisom već tri godine, skijam, a pored toga jako volim da glumim, plešem i pjevam. Tenis treniram u teniskom centru „Stup.“ Također sam član Instituta za multimediju, teatar i muziku gospođe Alme Ferović već drugu godinu, u okviru kojeg nas profesionalni glumci, režiseri i muzikolozi pripremaju za predstave koje igramo u Pozorištu mladih, Jelićevoj itd… Igrala sam predstavu „Mravko Travko“ i „Living statues“ kao i u dijelu prezentacije Instituta isječak iz „Čarobnjaka iz Oza“ na engleskom jeziku. Glumila sam u spotu Fuada Backovića Deena „Imena mi mog.“ Član sam Casting i talent agencije „Zona“ gospođe Anile Gajević. Gostovala sam na nekoliko televizijskih stanica, predstavljajući ono čime se bavim, i koje su moje ambicije za dalje. Od malih nogu sam voljela muziku i glumu. Mama me često vodila u teatar, a prisustvovanje predstavama u pozorištu je za mene bilo magično i zabavno. To mi se jako sviđalo i željela sam i ja biti dio takve magije. Kada stupim na scenu u tom, meni čarobnom, svijetu na sve zaboravljam i dobijem ogromnu inspiraciju. Iako se čini da je zahtjevno, meni je to baš lagano, jer je scena sve o čemu sam maštala. To je ono što me ispunjava, iako probe nisu nimalo jednostavne, traže mnogo energije, ipak se poslije njih osjećam odlično. Od kada sam počela da plešem, glumim i pjevam uz treninge koje imam u sklopu tenisa, nekako se mogu izraziti još bolje i drugačije. Moje samopouzdanje se povećalo. Moji treneri su me naučili stilu života koji je dobar i kvalitetan, pa pozivam sve svoje vršnjake da rade na sebi, da se pronađu i onda će biti istinski sretni. Svojim dragim vršnjacima bih poručila i da slušaju svoje roditelje, prate svoje učitelje, izvršavaju uredno svoje obaveze, da žive svoje snove, rade ono što vole i sigurno će u budućnosti biti uspješni mladi ljudi.
Bez obzira na to koliko je već sad dobra, sigurni smo da će naša Anni postati još bolja i da ćemo mi koji je volimo biti još ponosniji. Nadamo se da će uvijek voljeti, sanjati i vjerovati i naravno – koristiti darovitost koju posjeduje!

 

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220