4. razred

Upoznavanje učenika četvrtog razreda s predmetnim nastavnicima

U utorak 19. 6. 2018. godine u holu škole s početkom u 8:45 upriličeno je upoznavanje učenika četvrtog razreda s predmetnim nastavnicima. Budući da u našoj školi u petom razredu predaju nastavnici, a s ciljem da se učenicima olakša prijelaz s rada s učiteljicom na rad s nastavnicima, već tradicionalno se prije početka nove školske godine organizira upoznavanje učenika s predmetnim nastavnicima.

Za ovu priliku organizirana je mala radionica u kojoj su zajedno učestvovali nastavnici i učenici. Na samom početku druženja, učenici su bojažljivo prilazili nastavnicima i tiho, jedva čujno se predstavljali, stidljivo navodeći svoje ime, odjeljenje i nastavni predmet koji najviše vole. Već nakon nekoliko razmijenjenih rečenica, djeca su slobodnije radila i iznosila svoje mišljenje, tako da je ostatak radionice i zajedničkog vremena protekao u veoma ugodnom raspoloženju i opuštenoj atmosferi. Vođeni uputama nastavnika, a uz pomoć svoje mašte i kreativnosti učenici su za različite nastavne predmete napravili plakate na kojima su predstavili svoje želje, očekivanja, znanja, ali i umijeća pisanja, crtanja, slaganja boja…

Nakon završene radionice zadovoljstvo se ogledalo na licima svih učesnika, čak su tražili i produžetak vremena za zajednički rad. S obzirom na sve, nadamo se da su naši učenici stekli novo iskustvo koje će im olakšati prijelaz u peti razred i rad s nastavnicima.

Dio aktivnosti i radova nastalih na radionici možete pogledati na fotografijama u prilogu.

dav