Škola

Zahvalnica

Na humanitarnom bazaru koji smo organizirali prije sedam dana uživali smo u izloženim proizvodima koje su napravili naši učenici… Svidjele su nam se i slike naših vrijednih mama koje su u okviru projekta „Večernja škola“ uspješno savladale tehniku slikanja na staklu.

Sav novac od prodaje uplatili smo na humanitarni račun u svrhu liječenja djevojčice Nejle Alibašić. Sretni smo i ponosni jer su nam se pridružili gotovo svi roditelji II1 odjeljenja koji su prikupili slikovnice, knjige, crtane filmove, igračke, školski pribor i pravili kolače, te se organizirali i prodavali zajedno s učenicima naše škole.

Roditelji ovog razreda su sav novac od prodaje uplatili na humanitarni račun bolesnog druga naše škole. Osjećaj sreće i ponosa je još veći jer su naši vrijedni sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci  u okviru ove prodaje vrijedno radili cijeli dan (prvo su napravili proizvode, a zatim su ih i prodavali), naučili su popuniti i izdati nota račun.

Poštovanje i ljubav prema drugom možemo iskazati na bezbroj načina. Gotovo smo sigurni da je jedan od najvrednijih poučavanje djece da promiču vrijednost humanog djelovanja riječima i djelima.

Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji su nas i ovaj put nesebično podržali… posjetili bazar te kupovinom jednog od nabrojanih proizvoda direktno učestvovali u humanitarnoj akciji. Posebno smo zahvalni našim vrijednim učenicama Eni Karčić i Eni Galijašević koje su naše najmlađe učenike strpljivo učile kako se popunjava nota račun.

Poštujemo i nesebično smo zahvalni roditeljima II1 odjeljenja, a posebno roditeljkama Vesni Bajšanski-Agić i Nini Čopra koje su koordinirale i vodile ovu aktivnost u II1 odjeljenju, te prodavale i učile djecu da popunjavaju nota račun.

Svi  zajedno smo uz naše bolesne mališane i njihove roditelje. Vjerujemo u njihovu snagu i želimo im brz oporavak!

Sretno!

Članovi sekcija Mali modelari, Kreativna reciklaža i Fotografske priče