Ispratili smo naše maturante

Ispratili smo naše maturante

U srijedu, 12. 6. 2019. godine u večernjim satima, održan je svečani ispraćaj naših maturanata, učenika i učenica IX razreda. U 19:00 sati posljednji put je zazvonilo školsko zvono za njih u „Čengić-Vili I“, a oni su sa svojim razrednicima sišli niz stepenice kojima su koračali devet godina, baš kao što su i prije devet godina sa svojim učiteljicama na zvuk prvog školskog zvona sjeli u svoje klupe.

Uz prisustvo njihovih roditelja i članova porodice, nastavnika, učitelja, direktorice – svih onih koji su ih pratili i bodrili na tom putu od prvog do posljednjeg stepenika – prisjetili su se svojih početaka, obratili se jedni drugima, i proveli posljednju večer u školi zajedno. Pogledali smo njihove prve crteže i fotografije.

Njihove učiteljice Selma Šurković, Rejhana Markanović i Amila Curo, kao i razrednici Alen Delmanović, Azra Neimarlija, Adisa Hasić i Almira Hadžić-Gološ izašli su na scenu i obratili se njima i njihovim roditeljima.

Učenice su u ime svojih odjeljenja pročitali svoja oproštajna pisma i nisu krili svoje suze.

Učenicima i učenicama se nakon toga obratila i direktorica naše škole, Nermina Sabljica, poželivši im sreću i ustrajnost na životnom putu, a roditeljima izrazivši podršku u daljem odgoju i obrazovanju svoje djece.

Nakon priredbe maturanti su otišli na svečanu večeru i proslavu u hotelu „Holliday Inn.“

Svim našim maturantima i njihovim roditeljima od srca želimo sve najbolje, uz nadu da im je naša škola pomogla da izrastu u zrele i obrazovane, ali prije svega dobre osobe. Sretno svima!

            

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220