Posjeta našoj školi

24.02.2024.

U četvrtak 15. 2. 2024. godine našu školu posjetila je ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović kao i direktorica Instituta za preduniverzitetski razvoj Senada Salihovic, pomoćnica direktora za nastavne planove i programe Žaneta Džumhur i tim pomoćnika i stručnih saradnika koji na svoj način doprinose pobljšanju kvalitete obrazovanja. Sastanak i druženje sa svim uposlenicima škole upriličeno je u holu škole.
Na samom početku goste su pozdravili naši učenici, članovi i članice Vokalne sekcije i sekcije Sarajevski dječaci izvedbom himne škole i pjesme “Ostajte ovdje”. Nakon toga sve prisutne pozdravio je direktor Asmir Zukić. Zaželio je gostima i uposlenicima srdačnu dobrodošlicu i ponosno predstavio dio uspjeha koje je naša škola ostvarila od početka ove školske godine.
U svom obraćanju ministrica Hota-Muminović je na iskren i otvoren način predstavila svoj dosadašnji rad, dio ostvarenih rezultata i planove koje nastoji realizirati kako bi obrazovanje ispunilo očekivanja koje vrijeme u kome živimo zahtijeva od nas. Pohvalila je i naše učenike koje uvijek prati dobar glas i koji se znanjem ističu u srednjim školama u koje dođu.
Direktorica Instituta za preduniverzitetski razvoj Senada Salihović predstavila je rad Instituta, stručne saradnike i pomoćnike te istakla da će uposlenici Instituta uvijek biti tu za saradnju, podršku i pomoć svim prosvjetnim radnicima.
Direktor se na kraju sastanka još jednom zahvalio svima uz želje za nastavkom ovakve saradnje i dalje.