Sajam sekcija

Sajam sekcija

Škola je mjesto gdje se djeca kontinuirano susreću, razgovaraju, razmjenjuju ideje i usavršavaju svoje sposobnosti. Kao mjesto stvarnih susreta, škola je pogodna i za odgoj o slobodnom vremenu koje pruža različite mogućnosti, a čiji je konačni cilj kulturni i stvaralački razvoj ličnosti. U skladu sa našim mogućnostima i interesu učenika, naša škola kroz raznovrsne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti dopunjuje i podiže kvalitetu odgojnoga rada. Ove aktivnosti u ostvarivanju ciljeva imaju veliko značenje. Naši učenici pokazuju veliko interesovanje za vannastavne aktivnosti i upravo zbog tolikog interesa i želje u školi postoji veliki broj sekcija. Steći nova i proširiti stara znanja, poticati interes, identifikaciju i biti podrška darovitim učenicima, te učenicima koji pokazuju pojedinačan interes za pojedina područja je cilj djelovanja sekcija u našoj školi.

Hol naše škole je bio mjesto okupljanja velikog broja učenika, roditelja i nastavnika u četvrtak, 5. 9. 2019. godine. Nastavnici su imali priliku da predstave sekcije, svoj rad i dostignuća. I učenici su mogli da na što kreativniji način prezentiraju rad sekcija čiji su bili članovi. Bila je ovo i prilika da se novi učenici i njihovi roditelji upoznaju s brojnim sekcijama u našoj školi, upoznaju voditelje i voditeljice sekcija, saznaju termine održavanja sekcija i dodatne nastave, odaberu onu koja im najviše odgovara i postanu njihovi novi članovi. I promotivni materijal svake od sekcija je poslužio u svrhu promocije onoga što ćete raditi u ovoj školskoj godini, ako se odlučite za neku od njih.

Neprocjenjiv značaj sekcija učenici otkrivaju i kada završe osnovnu školu i kada znanje i vještine stečeni na sekcijama, ali i dodatnoj nastavi dođu do izražaja u srednjoj školi. Baš iz ovog razloga savjetujemo naše učenike da pronađu sekciju koja im se čini zanimljivom i učlane se, a da stečeno iskustvo iskoriste kao dobru podlogu za njihovo napredovanje.
A da u holu škole nije nedostajalo pozitivne energije i živosti svjedoče i fotografije.

             

Kontakt

Osnovna škola “Čengić-Vila 1” Sarajevo
Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 2
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: 00387 33 678-220, 677-872, 678-285 (biblioteka)
Fax: 00387 33 678-220