Učenje o emocijama

31.03.2024.

Učenje o emocijama i njihovom izražavanju započinje u ranom djetinjstvu. Javljaju se konstantno, ali ih nismo svjesni u svakom trenutku. Veoma je važno izraziti emociju, no da bismo to mogli prvo ih moramo osvijestiti i međusobno razlikovati.
Šta znači i kako prepoznajemo osjećaj sreće, straha, tuge i ljutnje, šta osjećamo u svom tijelu u trenutku pojave jednog od navedenih osjećaja, šta nam u tom trenutku prolazi kroz glavu i kako se u tom trenutku ponašamo samo su neka od pitanja na koja smo dali, ali i dobili odgovor na radionici koju je vodio uvaženi dr. psihologije Remzija Šetić.
U utorak, 26.3., učenici i učenice IV-2 odjeljenja su naučili da je važno razgovarati o emocijama. Kada znamo što osjećamo, znamo i koje aktivnosti možemo poduzeti kako bismo zadovoljili naše potrebe.
Sretni smo jer smo učestvovali u realizaciji ove izuzetno korisne, poučne i intresantne radionice, ali smo i beskrajno zahvalni gospodinu Šetiću jer je odvojio vrijeme za nas.
Razgovarajte s djecom o emocijama. Učite ih da se zapitaju šta osjećaju i šta im je važno kada im se desi neka promjena u interakciji sa drugima. 😤😔😆😭😡😱