Umjetnost ishrane i održivosti

19.03.2024.

U četvrtak, 7.3.2024, smo istraživali dubine značaja pravilne ishrane i ekološke proizvodnje u našem času međupredmetne povezanosti! 📚🌎 Učenici 5-2 odjeljenja nisu samo učili o kulturi življenja, prirodi, osnovama tehnike i informatici odvojeno, već su iskusili pravi spoj znanja iz različitih područja.
💡 Što je međupredmetna povezanost?
To je čarolija koja proizlazi iz spajanja znanja i vještina iz različitih predmeta, stvarajući tako duboko razumijevanje i veće sposobnosti rješavanja problema. Umjesto izolirane nastave, ovdje je naglasak na povezivanju različitih aspekata.
🌱🌾 Iz eko-vrta do srca učenja!
Naši učenici nisu samo slušali o sjemenkama, povrću, ljekovitom i krmnom bilju; danas su i sami posadili svoj prvi krompir, te uz to crveni i bijeli luk. 🥔🌱🌷 Nastao je prvi eko vrt u našoj školi, simbol integriranog pristupa učenju.
👩‍🌾👨‍🌾 Holističko razumijevanje i praktične vještine!
Ova interdisciplinarna nastava potiče holističko razumijevanje gradiva, razvija kritičko razmišljanje i pomaže učenicima povezati teoretsko znanje s praktičnim primjenama. 🤔💡
🌿💚 Budite dio promjene!
Učenici nisu samo učili danas; oni su postali baštovani svojeg znanja, čuvajući pritom i našu planetu. 🌍❤️ Budimo inspiracija jedni drugima i radimo zajedno na održivijem sutra!